1 martie 2013

Mărțișoare în suflet.

 Azi m-am trezit din iarnă cu un telefon matinal care mă anunța că oficial e primăvară. Oh, cât am așteptat această primăvară, și tu o știi! În toate diminețile geroase și la toate plimbările nostre nocturne aveam un strigăt de disperare după căldură, după soare! Dar norocul meu că te aveam lângă mine, să-mi fii căldură, să-mi fii soare, să mă luminezi, să mă mulțumești și să mă faci să zâmbesc!

Azi ai sunat să mă anunți că sufletul meu se poate liniști, poate să-și găsească astâmpărul, poate să râdă ca un copil pentru că a venit primăvara. De azi îmi pun mărțișoare în suflet. Soarele și timida căldură mă fac mai fericită, mai frumoasă, mai jucăușă, mai plină de viață...mai copilă și mai femeie în acelși timp.

Lasă-mă de prima zi a acestui frumos anotimp să mai stau în pat, să mănânc ciocolată mai multă, să-mi alint mai mult mâțișorul, mărțișorul meu de 13 ani... Am să-i povestesc o groază de întâmplări drăguțe, am s-o mângâi s-o fac să toarcă, ca să-mi toarcă și mie inima alături de ea.


Azi am de gând să fiu fericită! Îmi voi pune zâmbetul ca mărțișor și am să-l port toată ziua, indiferent de ținută! Dacă nu e cald afară, am să eman eu căldură, promit. Am să fiu elegantă în gesturi, am să te fac fericit, am să cânt, am să mă bucur de toate florile și toate kitsch-urile pe care le voi primi, am să miros zambilele, am să mă pozez cu orhideele, am să beau mai multă cafea. Am să fac curat și am să deschid toate geamurile ca să primesc primăvara în casă. O să fac loc pentru toate florile primite, toate o să-mi coloreze casa și parfumul lor o să mă înnebunească.

Te aștept și pe tine, să-mi spui că eu sunt primăvara ta, eu sunt parfumul tău, floare ta! Eu sunt căldură, lumină, fericire, aer proaspăt, eu sunt noul început, eu sunt mărțișorul tău! Și că ai să mă porți în piept, în loc de inimă și nu ai să mă scoți nicicând! Te aștept să-mi spui că n-o să ai niciodată strigăt de disperare, nici iarna, nici vara... Te aștept să vii cu chitara și cu ghiocei la mine. Adu-ți vocea caldă, adu-ți inima înfierbântată după mine, adu-ți inima ca s-o sărut încă o dată...

Fă-mă primăvara ta, uită-te la mine ca la soare, privește căldura cu care te înconjor, molipsește-te cu zâmbetul meu, iubește-mă cu aceeași intensitate! Săruturile tale să fie pure și intense ca albul și roșul din șnur, dar te rog, nu mi le da doar de 1 martie! Promit ca toată dragostea pe care mi-o vei da am s-o port cu  mândrie ca pe un etern mărțișor...

Fă-mă primăvara ta, fă-mă mărțișorul tău! 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu