12 septembrie 2014

Femeia remarcabilă


Cu tot feminismul din lume, este lume a bărbaților, în care noi, femeile, încercăm să ne facem remarcate, după puterile și mijloacele fiecăreia. Și zic că este o lume a bărbaților, pentru că așa a fost de la început, iar cu timpul, când străbunicele noastre au încercat să arate ca da, femeia este vasul slab, dar că este capabilă de mult mai multe lucruri în această viață decât i se îngăduise până atunci, orgoliul masculin nu a vrut să se egaleze cu fragilitatea și finețea femeii. Dar asta este o altă discuție, o luptă pe care nu sunt chemată să o duc...

Acum, conviețuim în pace și unii și alții, mai apare câte un misogin, câte o feministă fanatică, câte un caz de violență domestică, altul de discriminare la locul de muncă etc. Cu toții tăcem și ne uităm în altă parte, bucurăndu-ne de liniștea noastră.

Spuneam că sunt femei care se fac remarcate. Altele se simt mai comod să se amestece cu valul. Le e mai cald în zona de confort. Altele sunt ambițioase: carieră și familie. Indiferent pe care înclină balanța. Unele o echilibrează. Altele se identifică cu bărbatul de lângă ea, fie el tată cu renume și cont bancar, fie partener de viață. De viață scurtă, de 2-3 ani, bineînțeles. 

Unele ies din sfera familiei și se remarcă prin darul natural. Sau darul pe care după câteva retușuri îl folosesc natural: frumusețea. Altele se bazează pe influența pe care o au cunoscuții lor. Altele postând pe Facebook statusuri pe care nu prea le înțeleg, dar sună cumva drăguț, nu?  Cine știe, poate dă bine! Sau poze diverse. Aici nu intru în detalii, fiecare știe la ce mă refer.

Și altele... Altele se fac remarcate prin inteligență! Culmea, prin inteligență! Și nu, nu iau în derâdere, și nici nu vreau să spun că femeile nu sunt inteligente, pentru că sunt, chiar postând poze mai nu-știu-cum sau folosindu-se de influența cuiva denotă inteligență, însă mă refer la cele citite, școlite, ambițioase, flămânde după a face ceva, a avea un proiect a lor. Mă refer la cele rafinate și elegante în gesturi, pe care îți vine să le săruți când le vezi vorbind cu pasiune despre ceva, cărora le sclipesc ochii când le propui să vă treziți ca să vedeți răsăritul, care tresar la auzul unui titlu de carte, care te informează despre un articol apărut recent și te ține la curent cu o paletă largă de subiecte. Acelea care au un parfum discret, de calitate, dar impresionant, pe care îl simți apoi toată ziua în nări.

Femeile acelea cărora le place să petreacă ore la cumpărături, dar nu mai mult decât să stea de vorbă la o cafea cu prietenii sau să ia masa duminica în familie, la acelea mă refer. Care nu visează la dragoste, care nu se îndrăgostesc de un zâmbet construit cu sute de euro, ci care trăiesc dragostea și care oferă zâmbete. Femeia aceea puternică, gata de noi provocări, care seara cade de oboseală, dar pune capul pe pernă plină de satisfacție...

Mai sunt oare astfel de femei?!

Nu uitați dragele mele, așa cum spunea Charles Reade "Frumuseţea înseamnă putere; un zâmbet este o sabie...", dar zâmbetul ca să aibă valoare trebuie să plece din fericire, iar frumusețea ca să fie veritabilă, trebuie să fie nu doar fizică, ci și sufletească. Poate că ar fi cazul să ne oprim câteva secunde toate, și să ne studiem felul în care ne-am făcut remarcate. 

Niciodată nu e prea târziu pentru o schimbare.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu